NOVA ZNANJA ZA JEDNAKE MOGUĆNOSTI

NOVA ZNANJA ZA JEDNAKE MOGUĆNOSTI

“NOVA ZNANJA ZA JEDNAKE MOGUĆNOSTI” – STRUČNE PROGRAME OSPOSOBLJAVANJA UPISALO 17 KORISNIKA

U okviru “Nova znanja za jednake mogućnosti” započeli su programi stručnog sposobljavanja za rukovatelje/ rukovateljice strojevima te knjigovođe/ knjigovotkinje.

U utorak, 18. veljače 2020., 4 korisnika i 4 korisnice s područja Sisačko- moslavačke županije, prošli su pregled medicine rada te se upisali u program rukovatelja/ica viličarom (ili bagerom, ovisno o osobnim preferencijama). Nakon položenog terorijskog i praktičnog dijela nastave koju održava Pučko otvoreno učilište Karlovac, korisnici će steći kvalifikaciju rukovatelj/ica viličarom (ili rukovatelj/ica bagerom) koja im se upisuje u e- radnu knjižicu. U četvrtak, 20.2.2020, 8 korisnica i 1 korisnik s područja Karlovačke županije upisali su program stručnog osposobljavanja za knjigovođu/ knjigovotkinju. Nakon položenog teorijskog i praktičnog dijela nastave, korisnicima će se kvalifikacija knjigovođa/knjigovotkinja upisati u e- radnu knjižicu.

Napominjemo da su svim korisnicima osigurani besplatni kombi prijevoz, besplatni troškovi pregleda na medicini rada te trošak opreme za provedbu praktičnog dijela nastave.

Nova znanja za jednake mogućnosti traje od 6.9.2018.g. – 6.9.2020.g., ukupna vrijednost mu je 1.463.255,00 kn, te je u potpunosti financiran bespovratnim sredstvima Europske unije, iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014- 2020. Opći cilj projekta je doprinijeti povećanju socijalne uključenosti i zapošljavanju marginaliziranih skupina na području Karlovačke i Sisačko- moslavačke županije. Korisnici projekta su 64 nezaposlene osobe na području Karlovačke županije i Sisačko-moslavačke županije. Korisnici projekta su nezaposlene osobe, uključujući dugotrajno nezaposlene, žrtve nasilja u obitelji te korisnike prava na zajamčenu minimalnu naknadu.

Sve dodatne informacije možete dobiti kroz Poziv korisnicima, na Korakovom broju telefona 047 600 392, na našoj web stranici https://www.grupakorak.hr/ , na e-mail adresi korak.marginalizirane@gmail.com , te kod naših partnera: CENTRA ZA SOCIJALNU SKRB SISAK I CENTRA ZA SOCIJALNU SKRB KARLOVAC.

Preuzeto sa grupakoriak.hr
https://www.grupakorak.hr/nova-znanja-za-jednake-mogucnosti-strucne-programe-osposobljavanja-upisalo-17-korisnika/

 

 

Skip to content